Seminar „Oportunitatile privind prioritatile RIS3 – regiunea Dunarii”, Viena, 7 iulie 2015

Centrul de Cercetare al Comisiei Europene și Ministerul Federal al Științei, Cercetării și Economiei din Austria organizează în data de 7 iulie 2015 seminarul „Oportunitătile privind prioritătile RIS3 – regiunea Dunării”, în cadrul inițiativei „Sprijin stiințific pentru strategia Dunării”. Evenimentul va avea loc la sediul Ministerului Federal al Științei, Cercetării și Economiei, str.Freyung 3, Viena.

Evenimentul este conceput în jurul uneia dintre principalele priorități de specializare inteligentă în regiunea Dunării și pe baza rezultatelor obținute din sondajului on-line cu privire la exemple de succes ale parteneriatelor inter-regionale și transnaționale din sectorul R&I, parteneriate ce pun în aplicare strategii anterioare și de inovare actuale (de specializare inteligentă) și are ca scop identificarea inițiativelor concrete pentru cooperarea transnațională legate de priorități și interese comune de specializare inteligentă în regiunea Dunării.

 

Scopul evenimentului este de a împărtăși câteva exemple de succes de parteneriate de cercetare transnaționale R&I, explicarea oportunităților de cooperare în domeniile prioritare RIS3 din regiunea Dunării, precum și de a identifica acele oportunități care au potențialul de a se dezvolta în noi inițiative comune sau angajamente de colaborare si care ar putea beneficia de finanțare în cadrul INTERREG, Orizont 2020 sau din alte surse de finanțare disponibile pentru regiunea Dunării. Atelierul de lucru va prezenta activitățile în derulare din macro-regiune și va explora posibilitățile pentru o mai bună coordonare și aliniere a domeniilor RIS3 prioritare naționale / regionale.

Atelierul se va axa pe 4 priorități tematice care vor fi discutate în sesiuni paralele:

  • TIC
  • Sănătate
  • Energie
  • Inovații Durabile (apă).

Programul detaliat al evenimentului poate fi consultat aici...

Formularul de inregistrate este disponilbil la urmatorul link:

http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/registrationsform/event45/event_form.cfm

Pentru informatii suplimentare, persoane de contact:  Dr. Ales Gnamus ales.gnamus@ec.europa.eu sau Lina Stanionyte - liana.stanionyte@ec.europa.eu

Data limita pentru inregistrare: 02 iulie 2015.

« Ă®napoi la lista articolelor